Početak nove pedagoške godine

Početak nove pedagoške godine

Početak nove pedagoške godine Objavljeno: 27. 09. 2022

SVETA MISA POVODOM POČETKA NOVE PEDAGOŠKE GODINE

U našoj crkvi sv. Marije, u nedjelju 25. rujna 2022. godine održana je sveta misa povodom početka nove pedagoške godine. Dan je bio blago kišovit, a roditelji, djeca iz Dječjeg vrtića Golubica, učenici iz Osnovne glazbene škole Sveti Benedikt, njihove odgojiteljice, nastavnici i profesori odazvali su se u velikom broju i ispunili našu crkvu. Misu je predvodio benediktinac opat Jeronim Marin, duhovnik OGŠ sv. Benedikta. Liturgijska čitanja čitale su jedna profesorica iz škole i ravnateljica vrtića, a sve pjevane dijelove mise pjevao je zbor glazbene škole, dok su molitvu vjernika također molila djeca iz glazbene škole. U svojoj propovijedi o. Jeronim je djeci približio Isusovu prispodobu o Lazaru i bogatašu povezujući školu, ispite i ljudski život. Istaknuo je da se naš život također sastoji od puno ispita, sve do onog zadnjeg kad nas Bog propituje da vidi jesmo li što naučili i što smo naučili. O. Jeronim je zaključio svoju propovijed mišlju o onome što nas Isus želi naučiti, a to je da je zadaća svakoga od nas izvršavati svoje svakodnevne obveze, ne odgađati ih, biti marljivi i savjesni. To Bog blagoslivlja i daruje nam radost i dobre plodove.

Nakon mise, pozvale smo sve na kratki izlet u naš klaustar. Kiša je prestala pa je to za mnoge bilo veliko, ali ugodno iznenađenje, naročito jer nije bilo prethodno najavljeno. Budući je dva dana ranije završena berba grožđa na našem imanju u Smilčiću, gosti su imali priliku degustirati grožđe, kao i domaće kolače.

Djeca su se razigrala u klaustru i stvorila ugodan ritam nenapisanih nota. Pozvali smo sve da posjete SICU pa su se gosti nakon ugođaja iz klaustra prošetali kroz SICU. Naša draga djeca iz dječjeg vrtića, ona iz glazbene škole i njihovi roditelji donijeli su ushićenje u crkvi, u klaustru i u SICU.

opatica M. Anastazija Čizmin, OSB

 

Fotogalerija:

Foto br 1
Foto br 2
Foto br 3
Foto br 4
Foto br 5
Foto br 6
Foto br 7
Foto br 8
Foto br 9
 
  Novosti - Sve