Svete mise i koncerti duhovne glazbe u crkvi svete Marije

Svete mise i koncerti duhovne glazbe u crkvi svete Marije

Svete mise i koncerti duhovne glazbe u crkvi svete Marije Objavljeno: 21. 05. 2019

       Subota, 25. svibnja 2019. Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Pjevački zbor Stomatološkog fakulteta Z(U)BOR pjevaju na svetoj misi i koncertu u crkvi svete Marije u Zadru pod ravnanjem Josipa degl'Ivellia i uz orguljsku pratnju Antonija Marijića. Sveta misa koju će predslaviti fra dr. mo. Izak Špralja je u 18 sati, a nakon svete mise slijedi koncert duhovne glazbe.
       Na programu koncerta su gregorijanski korali te skladbe Josipa degl'Ivellia, Nikolaja Rimskog Korsakova, Vicka Dragojevića, Albea Vidakovića te msgr. Domenica kardinala Bartoluccija.
       Akademski muški zbor FER-a je osnovan 2016. godine i ima 51 člana. Na repertoaru Zbora je u prvom redu klasična zborska literatura ponajprije hrvatskih skladatelja, ali i klasične a cappella skladbe kao i klapske skladbe i suvremeno višeglasje. U samo tri godine postojanja, Zbor bilježi brojne nastupe u zemlji i inozemstvu te sudjelovanja na natjecanjima i smotrama na kojima je osvojio čak pet zlatnih plaketa, dva je puta sudjelovao u natpjevavanju za Grand Prix, a dobitnik je i jedne posebne nagrade stručnog ocjenjivačkog suda.
          Dirigent Zbora je mo. Josip degl'Ivellio, prefekt Zbora prof. dr. sc. Mislav Grgić.

 

       Nedjelja, 26. svibnja 2019. Mješoviti vokalni ansambl iz Zagreba, „Prvi komin Snježanin“, pjeva jutarnju svetu misu u 8:30 u crkvi svete Marije. Na programu je „Pučka misa utjehe“ maestra Dinka Fia. Nakon mise slijedi kratki koncert duhovnih skladbi. 
       Mješoviti vokalni ansambl „Prvi komin Snježanin“ osnovan je na inicijativu maestra Dinka Fia, koji je bio i njegov počasni umjetnički voditelj. Riječ „komin“ iz naslova označava vokalni ansambl sastavljen od muških i ženskih glasova čije višeglasno pjevanje vuče korijene iz dalmatinske tradicije okupljanja uz komin. To je prvi takav ansambl u Hrvatskoj, a prema ideji maestra Fia, nosi naziv po domaćici komina, gđi. Snježani Špiljak.
       Ansambl djeluje već 15 godina i ima 14 članova, a umjetnički voditelj je Vlatko Panić.

 
  Novosti - Sve